Скандал у столиці: іноземець з туберкульозом годував киян

07:25, 13 мая 2019
Також вдалося виявити 25 іноземців-порушників міграційного законодавства.
Скандал у столиці: іноземець з туберкульозом годував киян
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В межах операції «Мігрант» працівники Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області спільно зі співробітниками Національної поліції провели рейд на двох ринках у Деснянському районі столиці. Про таке інформує прес-служба ДМС.

В результаті операції вдалося виявити 25 іноземців-порушників міграційного законодавства. Деякі з них узагалі не мали жодних документів.

У ДМС повідомили, що відносно 8 осіб прийнято рішення про примусове повернення у країну походження, відносно 5 осіб – про скорочення терміну тимчасового перебування в Україні.

Чотирьох людей помістили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

«Під час флюорографічного обстеження в одного із затриманих виявили симптоми, які можуть бути ознаками туберкульозу легень. 44-річний чоловік на ринку займався приготуванням і продажем шаурми, тобто щоденно контактував із сотнями людей і з продуктами харчування», – йдеться у повідомленні.

Начальник управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Ігор Семиног зазначає: «Наразі в Україні перебуває велика кількість неврегульованих мігрантів, що створює певне соціальне напруження, а їхня діяльність щорічно завдає шкоди бюджету країни. Крім того, використання незаконної праці має інші негативні наслідки – як ось цей випадок, коли людина працювала у сфері харчування, маючи серйозні проблеми зі здоров’ям. Наші подальші дії будуть направлені на притягнення до відповідальності роботодавця, який порушив порядок працевлаштування іноземця».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що під Києвом затримали небезпечного злодія в законі.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді