Інавгурація Зеленського: у парламенті якнайшвидше розглянуть постанови

13:03, 13 мая 2019
Розгляд проектів постанов планується на засіданні 14 травня, яке має розпочатися о 15:00.
Інавгурація Зеленського: у парламенті якнайшвидше розглянуть постанови
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітети Верховної Ради України готові швидко розглянути проекти постанови щодо інавгурації Володимира Зеленського, щоб не затримувати процес голосування. Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи парламенту Олег Купрієнко, передає УНН.

Купрієнко заявив, що з боку Регламентного комітету затримок у розгляді не буде. За його словами, постанови про інавгурації відповідають усім вимогам, тож комітет, зі свого боку, дотримається всіх необхідних формальностей.

Згідно з орієнтовним графіком засідань комітетів Верховної Ради, розгляд цих проектів постанов планується на засіданні 14 травня, яке має розпочатися о 15:00.

«Зараз ми починаємо працювати в Комітеті. Відбудеться робоча нарада, після якої ми попередньо будемо мати для себе уявлення. Об 11 годині — Погоджувальна рада, на якій буде, у тому числі, попередньо, буде обговорюватися це все керівниками фракцій. Тому, я думаю, в районі десь обіду нам буде більш-менш уже відомий графік по проведенню засідань і так далі», — повідомив член профільного комітету Володимир Арешонков.

Проекти постанов щодо інавгурації також розписані на Комітет з питань правової політики та правосуддя, Комітет з питань бюджету та Комітет з питань запобігання і протидії корупції. Згідно з орієнтовним графіком, засідання Комітету з питань бюджету заплановано на 14:00 15 травня, а Комітету з питань запобігання і протидії корупції — на 15:00 15 травня.

«Це не наш комітет, це Регламентний. Це дуже швидко. Як комітет збереться, так і розглянемо. Що не є головним, то є проблемою», — пояснив член комітету з питань Правової політики та правосуддя Олександр Черненко.

У свою чергу представник Комітету з питань запобігання і протидії корупції Ігор Луценко повідомив, що затримок з боку цього комітету не буде, оскільки він зазначається у постановах лише за формальним ознаками, тож відповідні постанови можуть вноситись до сесійної зали без затвердження в Комітеті по боротьбі з корупцією.

Раніше «Судово-юридична газета» аналізувала інформацію щодо можливостей дострокових виборів в Україні

Також ми писали про те, що вже запропоновано три можливі варіанти проведення урочистої церемонії.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді