Смерть немовляти у ліфті на Сумщині: на майно посадовців наклали арешт

23:05, 11 июня 2019
Повідомлено про підозру в неналежному виконанні службових обов’язків одному із заступників міського голови Сум.
Смерть немовляти у ліфті на Сумщині: на майно посадовців наклали арешт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Триває досудове слідство за фактом загибелі немовляти в ліфті. Трагедія сталасьна початку січня в Сумах. Жінка разом зі свекром та малюком, який перебував у колясці, піднялись ліфтом на 9 поверх. Коли дорослі вийшли на майданчик, візочок з малюком затисло дверима і ліфт почав опускатись донизу. Від отриманих травм малюк помер.

Так, за результатом першочергових слідчих дій до кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки та зловживання повноваженнями вже притягнуто керівника та майстра-електромонтера ТОВ «Міськсумиліфт». Також повідомлено про підозру в неналежному виконанні службових обов’язків одному із заступників міського голови Сум та колишньому директорові Департаменту інфраструктури міста. Про це повідомляє місцева прокуратура.

Оскільки потерпілими у вказаному кримінальному провадженні подано цивільний позов про стягнення з посадовців міської ради моральної та матеріальної шкоди, прокурор та слідчий звернулись із клопотанням про накладення арешту на їх майно. Зарічний районний суд м. Cуми погодився з доводами правоохоронців, відтак на рухоме та нерухоме майно підозрюваного заступника міського голови м. Суми та колишнього директора Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради накладено арешт шляхом заборони розпорядження/відчуження ним.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про трагедію, що трапилась в Сумах 2 січня. Дідусь їхав у ліфті разом з двомісячним онуком. Коли ліфт приїхав, він вийшов першим і спробував вивезти дитячий візочок, але в цю мить кабіна раптом упала вниз разом з немовлям. Дитина загинула.

Згодом стало відомо, що співробітники поліції затримали двох підозрюваних, злочинні дії чи бездіяльність яких призвели до смерті дитини. Були затримані директор і один зі співробітників ТОВ «Міськсумиліфт».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України