Готував потужну диверсію під Харковом: СБУ затримала небезпечного зловмисника

13:10, 13 июня 2019
Українця завербували співробітники ФСБ РФ.
Готував потужну диверсію під Харковом: СБУ затримала небезпечного зловмисника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Департаменту контррозвідки Служби безпеки України спільно з УСБ України у Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківщини попередили вчинення диверсії на об’єкті критичної інфраструктури. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ «А» затримали мешканця Харківської області після закладення та спроби приведення у дію вибухового пристрою на території комплексу водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал» у селищі Краснопавлівка.

«Зі слів затриманого, у лютому 2019 року він був завербований співробітниками ФСБ РФ у м. Бєлгород (Росія) та здійснив цей злочин за їх завданням.

Диверсант заклав вибухівку у безпосередній близькості до ємності із хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води та у разі пошкодження відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу.

Вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання у містах Харків та Лозова.

Громадянину України оголошено підозру про скоєння злочину, передбаченого ст.113 (Диверсія) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що співробітники Служби безпеки України у ході виконання завдань з контррозвідувального забезпечення інформаційної безпеки протягом 2019 року фіксують потужну активізацію спецслужб РФ в інформаційному просторі нашої держави.

Крім того, Служба безпеки України припинила діяльність керованого з території Росії екстремістського об’єднання, яке для дестабілізації внутрішньої ситуації у нашій країні планувало скористатись підвищенням політичної активності населення.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді