Росія намагається вплинути на вибори в Україні: СБУ фіксує потужну активізацію спецслужб РФ

17:14, 27 марта 2019
СБУ фіксує потужну активізацію спецслужб Росії в інформаційному просторі нашої держави.
Росія намагається вплинути на вибори в Україні: СБУ фіксує потужну активізацію спецслужб РФ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України у ході виконання завдань з контррозвідувального забезпечення інформаційної безпеки протягом 2019 року фіксують потужну активізацію спецслужб РФ в інформаційному просторі нашої держави напередодні виборів Президента.

«Країна-агресор всіма засобами намагається вплинути на виборчий процес через маніпулятивний вплив на електоральні настрої громадян України з використанням загальнодоступних та соціальних ресурсів мережі Інтернет», повідомляє прес-центр СБУ.

Упродовж січня ‒ березня 2019 року оперативники СБ України викрили та припинили протиправну діяльність розгалуженої та глибоко законспірованої агентурної мережі інтернет-агітаторів, до якої входили жителі Київської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської та Чернігівської областей. Учасники мереж за вказівкою своїх російських кураторів через соціальні мережі Facebook, «ВКонтакте» та Twitter поширювали в регіональних і загальнодержавних сегментах мережі Інтернет деструктивні матеріали, спрямовані на штучне загострення суспільно-політичної ситуації напередодні та під час проведення президентських виборів у країні.

Для маніпуляції суспільною свідомістю користувачів соціальних мереж лише за перший квартал 2019 року оперативні працівники СБУ задокументували 17 фактів втручання російських спецслужб у виборчі процеси в країні через проплачене поширення фейкової інформації. Зокрема, 26 березня у Запоріжжі співробітники СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили чергового антиукраїнського інтернет-агітатора, який діяв на користь країни-агресора.

Правоохоронці встановили, що для протиправної діяльності кураторами з РФ використовувались понад 50 груп у соцмережах з аудиторією понад 1,5 мільйона користувачів.

Наразі продовжується проведення контррозвідувальних заходів та вирішується питання щодо притягнення причетних осіб до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації зробили заяву з приводу участі російських спостерігачів на виборах в Україні 31 березня 2019 року.

Ми писали також, що Медведєв назвав виборчу кампанію в Україні «брудною» і «жорсткою». Російський прем'єр сказав, що українська виборча кампанія «проходить з грубими порушеннями загальноприйнятих демократичних норм».

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси