Смертельна ДТП за участю оперуповноваженого: Держбюро веде розслідування

12:03, 19 июня 2019
У результаті аварії загинуло подружжя та дитина.
Смертельна ДТП за участю оперуповноваженого: Держбюро веде розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань у Мелітополі встановлюють обставини дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 18 червня на трасі Скадовськ — Каховка Херсонської області. Про це повідомляє прес-центр ДБР.

Неподалік селища Миколаївка БМВ, за кермом якого перебував старший оперуповноважений ГУ Нацполіції в Автономній республіці Крим та м. Севастополі, влетів в автомобіль ВАЗ 21099.

У результаті зіткнення пасажири автомобіля ВАЗ 21099 — чоловік та жінка — загинули на місці, 9-річна дівчинка отримала чисельні травми і згодом померла в лікарні.

Правоохоронець, який  перебував за кермом БМВ, затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

Слідчі ДБР готують клопотання до суду про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Оперуповноваженому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Крім того, слідчі  ДБР перевірять дії лікарів, які надавали медичну допомогу неповнолітній дитині. Досудове розслідування відповідного кримінального провадження розпочате за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2. ст. 140 КК України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Херсонській області легковий автомобіль з дітьми у салоні з'їхав у зрошувальний канал. І водій, і пасажири загинули.

Також під Рівним 6-річного хлопчика зніс легковик.

Крім того, ДБР розслідує ДТП у Мелітополі, де працівник прокуратури збив жінку.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді