Зникнення 11-річної дівчинки на Одещині: є подробиці

23:25, 19 июня 2019
Справа обростає чутками, які можуть нашкодити людям і розслідуванню.
Зникнення 11-річної дівчинки на Одещині: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Одеську область розбурхало загадкове зникнення 11-річної Даші Лук'яненко. Востаннє дівчинку бачили ще 13 червня, передає Оbozrevatel.

"Слідчі дії тривають. З Києва прибули поліцейські. Справа обростає чутками, які можуть нашкодити людям і розслідуванню. Зараз важливо не перешкодити завершенню пошуків", — повідомила учасник організації "Кращі люди Одеси" Наталія Дещікова.

Водночас на горі батьків вже намагаються нажитися аферисти. Затримано чоловіка, який зателефонував мамі Даші та вимагав викуп у розмірі 10 тисяч доларів за повернення доньки.

Його затримала поліція. Чоловік повідомив, що про це його попросили друзі, які перебувають у місцях позбавлення волі. Та й 24-річний затриманий не раз був судимий за тяжкі злочини.

Також у соцмережах з'явилося фото ВАЗа сірого кольору. Нібито саме його підозрюють у викраденні дитини. Однак у поліції Одеської області ні підтвердити, ні спростувати ці дані не змогли.

Не підтверджують інформацію про ВАЗ і волонтери. "Ні, це неправда, це вже хтось поширює фейк", — каже учасник "Кращі люди Одеси" Сергій Крайм.

Нагадаємо, що 13 червня приблизно о 14-й годині Даша Лук'яненко вийшла з місцевого базару села Іванівка, де працює її мама, і попрямувала в школу на заняття з танців. До школи дівчинка не дійшла. Батьки о 9-й вечора підняли тривогу і звернулися до поліції.

Також стало відомо, що дитина могла зникнути на середині шляху. Місцеві жителі в цей час почули гучний крик, але вийшовши на вулицю, нікого не побачили. Вони підозрюють, що Дашу могли викрасти в цей момент.

Дорогою дівчинка могла вести і прямий ефір в своєму Instagram. "Це бачили дві дівчинки, які йшли недалеко від неї. Допитали свідків, які бачили це відео, воно обірвалося, коли Дашу хтось гукнув і вона озирнулася. На жаль, саме відео Даша зберегти не встигла. Зараз кіберполіція намагається його відновити.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що з'явилися нові деталі зникнення дитини під Одесою.

Також ми повідомляли, що до пошуків Дарини підключили авіацію.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді