Розтрата понад 9 мільйонів гривень держкоштів: за справу взялося ДБР

16:34, 24 июня 2019
Київський бронетанковий завод не оплатив запчастини на суму 9,14 млн грн.
Розтрата понад 9 мільйонів гривень держкоштів: за справу взялося ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Управління з розслідування військових злочинів Держбюро розслідувань попередили розтрату держкоштів службовими особами ДП «Київський бронетанковий завод» на суму понад 9 млн грн. Про це повідомляє Ольга Варченко на своїй сторінці в Facebook.

Встановлено, що службові особи ДП «Київський бронетанковий завод» 30.07.2018 року уклали договір поставки з ТОВ «Торговий дім «Партсет», в рамках якого під виглядом нових фактично було здійснено постачання комплектуючих та запчастин до бронетанкової техніки, які вже були у використанні та не відповідають встановленим технічним вимогам.

«Указаний договір укладено 30.07.2018 на суму 3,8 млн грн, при тому тендер на поставку проведений лише 10.08.2018, тобто через 11 днів, під час якого серед 4 (чотирьох) учасників встановлено переможця саме ТОВ «Торговий дім «Партсет», який запропонував аналогічну суму. Тобто договір постачання на відповідну суму був укладений раніше проведеного тендеру, що вказує на фіктивність проведення процедури закупівлі», — йдеться у повідомленні.

Вказано, що в подальшому в рамках вказаного договору підписані додаткові специфікації, внаслідок чого сума договору збільшилась до 9,14 млн грн.

ДП «Київський бронетанковий завод» не оплатив вказані запчастини на суму 9,14 млн грн, при цьому, за інформацією ДФС, було подано звітність про постачання товарів на вказану суму.

Відомо, що досудове розслідування триває.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

Також на Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси