Вбивство «копами» дитини у Києві: є нові подробиці

08:00, 29 июня 2019
У адвоката є претензії як до Національної поліції, так і до Державного бюро розслідувань.
Вбивство «копами» дитини у Києві: є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Адвокат родини застреленого хлопчика просить президента України забезпечити конституційне право потерпілих на справедливе слідство і суд та заявляє про кругову поруку в системі МВС, яка не бажає здавати своїх співробітників попри підозру у скоєнні ними тяжкого злочину. Про це повіомляє УНІАН.

Поліція сприяла знищенню доказів у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова у Переяслав-Хмельницькому Київської області. Про це заявив адвокат родини Тлявових Андрій Левковець на прес-конференції.

Левковець зазначив, що в нього є претензії як до Національної поліції, так і до Державного бюро розслідувань, яке зараз веде слідство щодо вбивства дитини.

Адвокат наголошує, що стріляли з вогнепальної зброї щонайменше три особи, а можливо і четверо, включно з неповнолітньою особою. Однак слідство висунуло підозру лише двом – поліцейським Івану Приходьку та Володимиру Петровцю.

 «Ми не розуміємо, як можуть висунути підозру лише двом, коли всім відомо, що стріляли четверо», - сказав він, додавши, що на місці, звідки вівся вогонь, також перебували неповнолітній син Приходька Станіслав, а також ще один громадянин, який не є правоохоронцем, Дмитро Кривошей.

Тому, на думку адвоката, підозра має бути вручена також і Кривошею і неповнолітньому Станіславу Приходьку - за хуліганство. Окрім того, додав він, Приходьку-старшому є підстави вручити також підозру про втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, чи є реальні підстави для застосування статті 115 ККУ у цій справі.

Детальніше про думку користувачів соцмереж щодо кваліфікації вбивства 5-річного Кирила ми вже писали раніше.

Додамо, Голосіївський районний суд Києва ухвалив взяти під варту на два місяці підозрюваних копів.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду