Неправильна кваліфікація правопорушення дозволила особі уникнути відповідальності

16:12, 24 июля 2019
Інцидент стався на Одещині.
Неправильна кваліфікація правопорушення дозволила особі уникнути відповідальності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Апеляційний суд скасував постанову Кілійського районного суду Одеської області від 16 травня 2019 року та закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно К. у зв’язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Про це повідомляє прес-служба суду.

Як визнав суд, працівник поліції склав протокол, в якому зазначив, що К. ухилилась від виконання батьківських обов’язків, передбачених ст.150 СК України, щодо виховання свого малолітнього сина, який виклав у соціальній мережі «Інстаграм» фото непристойного характеру вчителя школи, чим скоїв хуліганські дії.

«З кваліфікацією дій К. за ч.1ст.184 КУпАП погодився суд першої інстанції та наклав на неї стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1190 грн.

Разом з тим, відповідальність батьків за такі дії їх малолітніх та неповнолітніх дітей до досягнення ними 14 років встановлена ч.3ст.173-4 КУпАП (Булінг (цькування) учасника освітнього процесу).

Враховуючи те, що законом не передбачено право апеляційного суду змінювати кваліфікацію дій особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, мати малолітнього її уникнула.

Пошук судового рішення по цій справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень №502/629/19», — йдеться у повідомленні суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Бориспільський районний суд виніс перше в Україні рішення про булінг у школі.

Також в Оболонському районі Києва школяра систематично кривдили однокласники, псуючи при цьому його речі. Через постійні цькування дитина відмовилася ходити на навчання. Суд визнав батьків кривдників винними і присудив їм виплату штрафу в розмірі 850 гривень.

Також ми писали про закони, які набули чинності з січня 2019 року, серед яких Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва