Підробила документи для продажу арештованої квартири: держвиконавець піде під суд

15:10, 5 августа 2019
Наразі призначено судовий розгляд справи у відкритому судовому засіданні Жовтневого районного суду Харкова.
Підробила документи для продажу арештованої квартири: держвиконавець піде під суд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Жовтневого районного суду м. Харкова надійшов обвинувальний акт стосовно головного державного виконавця Міжрайонного відділу ДВС у Холодногірському та Новобаварському районах Харкова. Остання звинувачується у зловживанні службовим становищем, що завдало тяжких наслідків правам і свободам громадян (частина друга статті 364 Кримінального кодексу України), та у складанні завідомо неправдивих офіційних документів, що потягло за собою тяжкі наслідки (частина друга статті 366 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба суду.

Відповідно до акту, головний виконавець шляхом навмисної зміни критеріїв пошуку у державних реєстрах 13.02.2018 отримала довідку, в якій були відсутні будь-які обтяження (а саме накладений арешт) на квартиру, яка потім була реалізована в інтересах іншої особи та яка їй не належала. Право власності на згадану квартиру було визнано за територіальною громадою м. Харкова. Скориставшись тим, що відомості до Державних реєстрів були внесені лише 25.04.2018, виконавиця вищевказану довідку долучила до матеріалів виконавчого провадження.

Крім того, 06.03.2018 вона підробила постанови про опис та арешт зазначеного майна та додала їх до заявки на реалізацію згаданої квартири. За результатами електронного аукціону квартира була продана потерпілому, який сплатив грошові кошти в сумі 1 064 000 грн за її придбання, але внаслідок вищевказаних обставин оформити право власності на неї не зміг. Це зашкодило його інтересам.

Справу зареєстровано під № 639/4400/19, розподілено у провадження судді Васильєвої Н. М. Підготовче судове засідання було призначене на 26.07.2019, але не відбулося з причини неявки потерпілого.

Наразі призначено судовий розгляд у відкритому судовому засіданні в приміщенні Жовтневого районного суду м. Харкова на 12:30 6.08.2019.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Симоненко та Компартія просять ОАСК скасувати антикомуністичний закон.

Крім того, ми писали, що Мін’юст змінив порядок відкриття виконавчого провадження.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді