Вражаючий портал у Чорнобиль відкриють у Києві: що відомо

08:45, 23 августа 2019
Через медіа-арт організатори хочуть закликати переосмислити роль Чорнобиля в минулому української нації.
Вражаючий портал у Чорнобиль відкриють у Києві: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 26 вересня по 6 жовтня на Річковому вокзалі вперше пройде міжнародна медіа-арт виставка ARTEFACT: Chernobyl 33. Вона поєднає сучасні технології медіа-арту, VR та AR-технологій, параметричну архітектуру, лазерні та проекторні інсталяції, кінект та інші напрями, передає Vechirniy.kyiv.

На думку організаторів, Artefact: Chernobyl 33 – перша культурна відповідь України на інформаційну трагедію Чорнобиля. Тоді від пропаганди, маніпулювання та замовчування правди постраждала ледве не кожна українська сім’я. І всі ми страждаємо до сьогодні. Мета ARTEFACT: Chernobyl 33 – через медіа-арт закликати переосмислити роль Чорнобиля в минулому української нації. 

– Медіа-арт – мова 21 сторіччя. Мова, яку зараз розуміє весь світ. Ми хочемо презентувати Україну як інноваційну країну, яка є на одному рівні з Європою. Отже, доносити усі меседжі та емоції ми будемо саме за допомогою аудіовізуальних ефектів та технологій, де використовуються різноманітні лазери, світло, голограми, AR, VR, – розповідають українські куратори виставки Ярослав Костенко та Валерій Коршунов. – Дуже цікаво, як українські митці переосмислюють Чорнобиль у контексті його інформаційної складової саме через новітні технології, медіа та сучасне мистецтво. За результатами передпоказів, бачимо, що завдяки цьому, враження у людей складається дуже яскраве.Річковий Вокзал – унікальна пам’ятка радянської архітектури. Тому за своєю атмосферою підходить для занурення у тематику часів Чорнобильської трагедії. Спеціально для виставки тут відкриється абсолютно новий простір, що стане своєрідним порталом у Чорнобиль.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» писала про розвиток туризму в Чорнобильській зоні

Додамо, австралійський археолог знайшов у Чорнобилі об’єкт із найнебезпечнішим радіаційним фоном. Показники перевищують норму в сотні разів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва