НАБУ наполягає на вилученні документації щодо юррадників ПриватБанку

17:25, 27 августа 2019
У банку закликали керівництво НАБУ пообіцяти захист адвокатської таємниці та конфіденційність вилучених документів.
НАБУ наполягає на вилученні документації щодо юррадників ПриватБанку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Детективи Національного антикорупційного бюро вимагають у ПриватБанку надати документи, на підставі яких вони отримують послуги юридичних радників та інших консультантів. Про це повідомляє НВ Бізнес

У «Приваті» зазначили, що 26 липня 2019 року, наступного дня після завершення слухання справи ПриватБанку проти екс-акціонерів у Апеляційному суді Англії та Уельсу, банк отримав ухвалу суду з вимогою надати детективам НАБУ всі документи щодо підстав та умов отримання ПриватБанком послуг від українських та іноземних юридичних радників та інших консультантів.

«Як стало відомо з тексту отриманої ухвали, підставою для слідчих дій детективів НАБУ є заяви 2017-2018 років від колишніх народних депутатів О. Дубініна та В. Купрія, що в ЗМІ та відкритих джерелах пов’язуються з колишніми власниками банку.

Провадження щодо заяв екс-депутатів були зупинені слідчими органами ще 2017 року, але з невідомих причин поновлені влітку 2019 року», — повідомили в банку.

У ПриватБанку наголосили, що детективи НАБУ наполягали на терміновому вилученні документів, оскільки нібито виникла «реальна загроза зміни або знищення документів».

У банку також висловили здивування тим, що суд беззаперечно погодився з думкою детективів, що Приватбанк нібито порушив закон «Про державні закупівлі», хоча його дія на комерційні банки не поширюється.

«Водночас ПриватБанк був повністю виключений із судового процесу і позбавлений будь-якої можливості представити свою позицію і докази в суді, тоді як ухвалена постанова оскарженню не підлягає», — наголосили в установі.

«ПриватБанк виконує рішення суду і готовий надати слідству всі витребувані документи. Водночас банк звертається до керівництва НАБУ з проханням об’єктивно та неупереджено дослідити реальні причини й обставини цієї справи», — йдеться у заяві.

У банку закликали керівництво НАБУ пообіцяти захист адвокатської таємниці та конфіденційність вилучених документів, оскільки поширення цієї інформації може нашкодити інтересам банку в судах України, США, Великої Британії та Кіпру, де ПриватБанк виборює відшкодування завданих у період до його націоналізації збитків, сума яких становить більш ніж 6 млрд доларів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що НАБУ оприлюднило антирейтинг справ у судах.

Крім того, ми писали про те, що НАБУ має відкрити кримінальні провадження проти Порошенка і Клімкіна.

Також відомо, що у ПриватБанку прокоментували рішення Лондонського арбітражного суду щодо виплат за облігаціями.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва