Верховна Рада проводить засідання: онлайн-трансляція

12:56, 13 сентября 2019
Парламент розгляне низку важливих законопроектів.
Верховна Рада проводить засідання: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 13 вересня, Верховна Рада України о 10:00 розпочала засідання, на якому розглядатиметься низка невідкладних законопроектів. Про це йдеться на сайті ВР.

Сьогодні парламент розглядатиме законопроект №1010 «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції. Також на порядку денному розгляд наступних законопроектів, більшість з яких надважливі:

  • 1036,1036-1 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та прозорості діяльності Верховної Ради України.
  • 1042, 1042-1 про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України.
  • 1054, 1054-1, 1054-2 про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».
  • 1055, 1055-1 про оренду державного та комунального майна.
  • 1060 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності;
  • 1067 про внесення змін до деяких законодавчих актів України та визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» щодо прискорення дерегуляції у сфері господарської діяльності.
  • 1071 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності.
  • 1046 про концесію;
  • 1049 про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування;
  • 1051 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Як повідомляється, перед засіданням народні депутати отримали трохи змінений порядок денний. Ознайомитись з ним можна далі.

 


14:35 Парламент завершив пленарне засідання. Наступне відбудеться у середу, 18 вересня о 10:00. Наприкінці Стефанчук оголосив про створення у Раді міжфракційного депутатського об’єднання «Українці в світі», головою якого обрано народного депутата Святослава Юраша.


14:30 262 голосами Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №1051. Законопроект до другого читання буде готуватися у скорочені на половину терміни.


14:25 Включено до порядку денного законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1051). Його розглядають за скороченою процедурою.


14:23 Рада ухвалила законопроект №1049 у першому читанні. Рішення підтримали 269 народних депутатів. До другого читання законопроект буде готуватися у скорочені терміни.


14:06 Включено до порядку денного законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1049).


14:02  Рада ухвалила у першому читанні законопроект «Про концесію». За таке рішення проголосували 293 депутати.


13:58 До порядку денного включено проект закону «Про концесію» (№1046). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.


13:46 Законопроект №1071 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності» у першому читанні за основу підтримали 283 парламентарі.


13:33 Парламент вирішив працювати сьогодні у сесійному режимі без перерви і до завершення розгляду питань порядку денного.


13:32 До порядку денного внесли законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності» (№1060). Він розглядається за скороченою процедурою.


13:19 Депутати внесли зміни до Календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради і ухвалили рішення, що у вівторок, 17 вересня, парламентарі працюватимуть у комітетах.


13:18 Законопроект «Про оренду державного та комунального майна» (№1055-1) у першому читанні за основу підтримали 296 народних депутатів. Законопроект до другого читання буде готуватися у скорочені терміни.


13.15 Верховна Рада України прийняла за основу у першому читанні законопроект №1054-1 «Про визнання таким, що втратив чинність, закону «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації». Закон підтримали 253 нардепи. 


13:03 Засідання Ради продовжується. Зараз розглядається за скороченою процедурою проект закону «Про оренду державного та комунального майна» (№1055) і (№1055-1). Доповів законопроект народний депутат Олексій Мовчан. Альтернативний законопроект представив народний депутат Андрій Мотовиловець.

Заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа повідомила, що Комітет рекомендував Раді прийняти за основу проект закону № 1055-1.


12:15 Разумков оголосив перерву в засіданні на 30 хвилин.


11:52 До порядку денного пленарного засідання включені нормативи: «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (№1054) і альтернативні (№1054-1), (№1054-2) .


11:51 Законопроект «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України» (№1042-1) підтримали в першому читанні за основу 248 парламентаріїв.

До другого читання законопроект буде готуватися у терміни скорочені на половину.


11:46 Спікер оголосив до розгляду проект закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України» (№1042), (№1042-1). Законопроект включений до порядку денного пленарного засідання і розглядається за скороченою процедурою.


11:36 Верховна Рада України підтримала розпуск Центральної виборчої комісії. Таким чином, парламент схвалив подання Президента Володимира Зеленського.

Розпуск ЦВК схвалив 341 парламентарій при 300 мінімально необхідних.


11:18 На розгляд винесено проект постанови «Про дострокове припинення повноважень усього складу Центральної виборчої комісії» (№2127). Проект постанови розглядається за скороченою процедурою. За словами першого заступника спікера  Руслана Стефанчука, у зв’язку з непоодинокими випадками протиправних дій та бездіяльності Центральної виборчої комісії Президент України пропонує достроково припинити повноваження всього складу ЦВК.


11:12 Депутати 244 голосами підтримали в першому читанні за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та прозорості діяльності Верховної Ради України» (№1036-1). Строки підготовки до другого читання скорочено на половину.


11:05 Зараз розглядається за скороченою процедурою проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та прозорості діяльності Верховної Ради України» (№1036) і (№1036-1). Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко повідомив, що Комітет рекомендує парламенту ухвалити законопроект в першому читанні за основу та в цілому.


10:53 Рада підтримала за основу в першому читанні законопроект 1010 «Про внесення змін до Закону «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції.

За документ проголосували 283 депутати. Також парламент підтримав підготовку законопроекту Президента до другого читання за скороченою процедурою.


10:40  Нардепи проголосували за включення до порядку денного пленарного засідання законопроекту щодо викривачів корупції (№1010) і взялися за його розгляд за скороченою процедурою. Цим законопроектом передбачається посилення захисту осіб, які викривають корупцію і виплату їм винагороди.


10:33 Парламент розглядає за скороченою процедурою проект постанови «Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання» (№2137). Постановою пропонується внести зміни до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, передбачивши: 17-20 вересня роботу в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах), а тиждень з 23 по 27 вересня зробити сесійним.

Постанову відхилено. Календарний план проведення другої сесії Верховної Ради залишився без змін.


10:06 Головуючий відкрив ранкове засідання.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання парламенту. Для участі у засіданні зареєструвались 378 народних депутатів.

Перший заступник спікера  Руслан Стефанчук перейшов до оголошення депутатських запитів.


 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що парламент ухвалив судову реформу Володимира Зеленського.

Також ми писали, що депутати Ради планують ввести електронний документообіг у парламенті.

Крім цього,  Верховна Рада збирається запровадити аудит безпеки автодоріг.

А ще Рада  планує наблизити українське митне законодавство до європейського.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде