Справа екс-міністра: ВАКС розглянув апеляційну скаргу адвокатів

15:20, 3 октября 2019
Колегія суддів Апеляційної палати залишила в силі рішення суду першої інстанції.
Справа екс-міністра: ВАКС розглянув апеляційну скаргу адвокатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 3 жовтня, за участі прокурорів САП Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні апеляційної скарги, поданої адвокатами колишнього очільника Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, стосовно скасування підозри у кримінальному провадженні щодо внесення недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки. Про це передає прес-служба САП.

«Колегія суддів Апеляційної палати залишила в силі рішення суду першої інстанції, який погодився з доводами прокурора САП та відмовив у задоволенні скарги адвокатів екс-міністра, не виявивши жодних доказів щодо порушення порядку повідомлення про підозру колишньому високопосадовцю», — йдеться у повідомленні САП.

Зазначається, що 9 липня за погодження прокурора САП детективами НАБУ повідомлено про підозру за ст. 366-1 КК України Міністру енергетики та вугільної промисловості України.

Розслідуванням встановлено, що у 2014 році підозрюваний отримав у позику 1,249 млн доларів США від фізичної особи. Проте в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», чиновник не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

У САП також додали, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, чи доводиться Вищому антикорупційному суду повертати справи

Також відомо, що САП скерувала до ВАКС справу екс-посадовця.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва