Рада прийняла за основу законопроект про доступ захисників до засуджених

13:01, 29 октября 2019
Народні депутати розглянули законопроект за скороченою процедурою.
Рада прийняла за основу законопроект про доступ захисників до засуджених
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

29 жовтня парламент ухвалив у першому читанні  проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист» №2063. Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

Голова підкомітету Комітету з питань правової політики Ігор Фріс доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати розглянули законопроект за скороченою процедурою і 332 голосами прийняли документ за основу.

Нагадаємо, що депутати прагнуть удосконалити деякі законодавчі акти, що регулюють ув’язнення осіб. Зокрема це Кримінально-виконавчий кодекс України, Кримінальний процесуальний кодекс України та Закон України «Про попереднє ув’язнення».

Поправки до цих законів гарантуватимуть засудженому право на правову допомогу, конфіденційні юридичні консультації з адвокатом. Пропонується поширити таке право і на засуджених осіб, які перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров'я, утримуються у дільниці карантину, діагностики та розподілу побачення засудженим, поміщені в карцер.

Також парламентарії вважають за необхідне зняти всі обмеження на тривалість та кількість зустрічей з адвокатом, у тому числі в робочі, вихідні, святкові, неробочі дні з 7-ї до 20-ї години.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що автори законопроекту також пропонують прибрати із законодавства необхідність отримання дозволів слідчого та суду на побачення захисника з обвинуваченим. Окремо такі норми пропонується запровадити і для військовослужбовців.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва