В Україні взялися за компанії — постачальників газу, що порушують закон

14:10, 18 ноября 2019
Кримінальне провадження розпочато щодо компаній, що не поставляють газ споживачам, які зробили передоплату та ухиляються від оплати ПДВ
В Україні взялися за компанії — постачальників газу, що порушують закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Головне слідче управління Національної поліції спільно з Державною фіскальною службою України почали розслідування щодо незаконних постачальників природного газу.

Кримінальне провадження розпочато щодо компаній, які займаються контрабандою газу, ухиляються від оплати ПДВ, формують фіктивний податковий кредит, а також не поставляють газ споживачам, які зробили передоплату.

Компанії, за якими розпочато розслідування пов’язані з колишньою групою «УкрГаз», яку звинувачують в тому, що вони не постачають законтрактований газу, а також «Дельта актив груп» звинувачують в контрабанді газу, вони вже ставали об’єктом розслідування правоохоронців.

Представники цієї групи сьогодні контролюють такі компанії, як «Газкомтрейд», «Трейдер газ», «Тех Пром газ», «Метіда», «Центральна газопостачальна компанія», «Крафт Енерджі» і «Центр Енерджі».

Правоохоронці підозрюють ці компанії в тому, що вони використовували фіктивний податковий кредит для уникнення сплати податків, продають частково нерозмитнений (контрабандний) газ і ухиляються від сплати податків в особливо великих розмірах.

Наприклад, ТОВ «Трейдер газ» за останні півроку імпортував більше 170 млн куб м газу, з яких розмитнили тільки 40 млн куб м., але при цьому компанія реалізувала набагато більші обсяги газу і перевела понад 450 млн гривень на фіктивні фірми.

Таку схему використовує і компанія «Газ Ком Трейд», яка з разом з «Трейдер газ»  реалізує газ на ринку через інші вищевказані компанії цієї групи.

Розслідування щодо незаконних дій компаній вже порушувалися, однак при минулій владі розслідування блокувалися, а власники компаній продовжували свою роботу через нові юридичні особи.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Нафтогаз збільшив у листопаді вартість газу для населення на 14,7%.

Крім того, ми писали, що до суду звернулися з позовом до Публічного акціонерного товариства «Кременчукгаз» про визнання неправомірними та скасування рішень про встановлення об`єму спожитого газу

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області