Закон про збереження лісів в Україні набув чинності

15:25, 21 ноября 2019
Законом забороняється суцільна вирубка лісів на гірських схилах Карпатського регіону.
Закон про збереження лісів в Україні набув чинності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В середу, 20 листопада, закон про заборону вирубки лісу на схилах Карпат був опублікований у парламентській газеті «Голос України». Сьогодні, 21 листопада, закон набув чинності.

Новий закон передбачає встановлення заборони на проведення рубок головного користування у національних природних парках, заказниках і продовження дії заборони на проведення суцільних рубок головного користування у ялицево-букових лісах на крутих схилах Карпатського регіону.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 19 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону суцільної вирубки ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону. Згідно з документом, відновлюється мораторій на суцільну вирубку лісу у Карпатах, який діяв до 2011 року.

Крім того, ми писали, що, за словами екологів, цей законопроект, навпаки, дозволяє проведення суцільних рубок в Карпатах, знімає мораторій на проведення рубок головного користування у високогірних лісах та дозволяє використовувати для заготівлі та вивезення деревини гусеничні трактори.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді