Легалізував понад 6 млн доларів: суд ухвалив вирок киянину

19:26, 22 ноября 2019
Чоловіка засуджено до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.
Легалізував понад 6 млн доларів: суд ухвалив вирок киянину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Антикорупційному суді за участі прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголошено обвинувальний вирок 46-річному киянину, обвинуваченому в легалізації понад 6 млн доларів США, одержаних третіми особами у злочинний спосіб. Про це повідомляє прес-служба САП.

Слідством встановлено, що вказана особа протягом 2011–2013 років уклала ряд правочинів із компанією-нерезидентом «Briklin Limited». Внаслідок укладення цих документів грошові кошти, що були одержані злочинним шляхом, з метою їх легалізації перераховувалися з банківських рахунків компанії на рахунки інших фізичних та юридичних осіб. Далі згаданий чоловік знімав готівку з цих рахунків в одному зі столичних банків.

У такий спосіб зловмисникам вдалося легалізувати понад 6 млн доларів США, що в еквіваленті до національної валюти України, за офіційним курсом Національного банку України на дату вчинення злочину, становить понад 48 млн гривень.

Обвинувачення у справі, зваживши на щире каяття чоловіка та його активне сприяння розкриттю злочину, уклало з ним угоду про визнання винуватості, яку суд затвердив.

Відповідно до угоди, громадянина визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.

Матеріали щодо третіх осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому ще триває.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що екс-заступник міністра екології постане перед судом.

Також САП повідомила про підозру львівським посадовцям.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва