День пам'яті жертв голодоморів: які заходи відбудуться в Києві

08:00, 23 ноября 2019
23 листопада у столиці вшанують пам’ять жертв голодоморів, зокрема проведуть загальноукраїнську акцію «Засвіти свічку».
День пам'яті жертв голодоморів: які заходи відбудуться в Києві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років  геноциду українського народу та масових голодів 1921-1923 і 1946-1947 років традиційно відзначають щороку в четверту суботу листопада.

У суботу 23 листопада в Києві заплановано наступні заходи.

На території Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» (вул. Лаврська, 3) відбудуться жалобні заходи. О 16:00 буде оголошено хвилину мовчання на вшанування пам’яті жертв голодоморів, а також проведено загальноукраїнську акцію «Засвіти свічку». У храмах цього дня відслужать поминальні панахиди за загиблими внаслідок голодоморів в Україні.

А напередодні, 22 листопада, у Центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка для дітей було організовано зустріч-реквієм «Голод 33-го — біль душі і пам’ять серця». Цього ж дня у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» відбулися лекції та перегляд документального фільму.

Виставка-реквієм «Не згасне в серці пам’яті свіча» у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія» триватиме до 30 листопада.

До 29 листопада у Державному архіві Києва можна буде переглянути виставку архівних документів «До Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні».

Упродовж листопада в комунальних кінотеатрах мережі КП «Київкінофільм» організовано покази документально-хронікальних фільмів: української драми режисера Олеся Янчука «Голод-33» (1991 року) за мотивами повісті Василя Барки «Жовтий князь» і документальної стрічки режисерки, письменниці та журналістки Ганни Гін «Жорна» (2008).

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що 18 травня в Україні вшановували пам'ять жертв геноциду кримських татар.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду