Прокуратура розпочала кримінальні провадження за заявами двох нардепів

12:05, 16 января 2020
Заяви подали до прокуратури ще наприкінці листопада 2019 року.
Прокуратура розпочала кримінальні провадження за заявами двох нардепів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 15 січня, столична прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані за заявами двох народних депутатів щодо погроз можливого готування до посягання на їхнє життя у зв’язку з державною та громадською діяльністю. Про це повідомляє прес-служба ОГП.

Підслідність у цих кримінальних провадженнях визначена за Головним управлінням СБУ у м. Києві та Київській області.

«Зазначені народні депутати подали заяви до Генеральної прокуратури України ще наприкінці листопада 2019 року. Після реєстрації вони потрапили на розгляд до вже колишнього заступника начальника Департаменту — начальника управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України. Він, у свою чергу, направив ці заяви до вже колишнього заступника прокурора міста Києва. Проте вони не були розглянуті належним чином через те, що вказані особи в той період звільнялись з органів прокуратури і, ймовірно, не могли забезпечити належну дисципліну підлеглих щодо реєстрації кримінальних проваджень.

Колишній заступник начальника Департаменту – начальник управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України не пройшов атестацію на переведення до Офісу Генерального прокурора і був звільнений з органів прокуратури 24 грудня 2019 року, колишній заступник прокурора міста Києва звільнений 16 грудня 2019 року за власним бажанням», — повідомили в ОГП.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що всі регіональні прокуратури розпочали масштабні перевірки установ ДКВС на предмет законного й ефективного використання державного майна.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська