Милованов опублікував перелік підприємств, які не підлягають приватизації

11:56, 5 февраля 2020
До цього переліку відносяться стратегічні підприємства або підприємства, які виконують важливу публічну функцію.
Милованов опублікував перелік підприємств, які не підлягають приватизації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На своїй сторінці у Facebook міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов повідомив, які саме підприємства не підлягають приватизації.

Він зазначив, що це стратегічні підприємства або підприємства, які виконують важливу публічну функцію.

«Мета приватизації — залучення інвестицій для розвитку підприємств та створення нових робочих місць. Але також є підприємства, які не потрібно приватизовувати. Це стратегічні підприємства, або підприємства які виконують важливу публічну функцію.

Для цього уряд погодив законопроект "Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації". Цей законопроект за №2831 зареєстровано у Верховній Раді України.

Всі 219 об’єктів списку проходили глибокий аналіз та виносились до обговорення з профільними центральними органами виконавчої влади. Загалом до переліку увійшли 3 групи об’єктів:

  • акціонерні товариства, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути меншою, ніж 50 відсотків + 1 акція та не підлягає приватизації — 9 підприємств;
  • акціонерні товариства, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, становить 100 відсотків, державні унітарні та казенні підприємства, що не підлягають приватизації — 101 підприємство;
  • об’єкти культури та спорту, що не підлягають приватизації — 109 підприємств.

Також є важливе уточнення щодо майбутнього підприємств, доля державних акцій в яких зараз складає 100%: у разі прийняття рішення про зменшення частки корпоративних прав, що належать державі у статутному капіталі акціонерних товариств, а також при перетворенні державних унітарних підприємств в акціонерні товариства, частка корпоративних прав, що належать державі у статутному капіталі таких товариств, не може бути меншою ніж 50 відсотків + 1 акція та не підлягає приватизації.

Використовувались три головних критерії держпідприємств для формування списку стратегічних об’єктів, заборонених до приватизації: підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави; такі, що є природними монополіями; такі, діяльність яких має критично важливе значення для суспільства.

Розробка та погодження Урядом такого переліку передбачена Законом України 145-IX для його подальшого розгляду Верховною Радою України», — повідомив Милованов.

Далі можна ознайомитись із повним переліком держпідприємств, що не підлягають приватизації.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін подав законопроект щодо узгодження законодавства у сфері приватизації.

 Підписуйтесь на наш Telegram-каналщоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області