Експерти оцінили можливі соціальні та економічні наслідки через коронавірус

16:08, 14 февраля 2020
МОЗ спільно з урядом робить усе можливе, щоб не допустити коронавірус COVID-19 на територію України.
Експерти оцінили можливі соціальні та економічні наслідки через коронавірус
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Інституті Горшеніна пройшов круглий стіл «Коронавірус. Соціальний та економічний вимір». Про це повідомила прес-служба МОЗ України.

 У заході взяли участь заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, імунолог и експерт МОЗ України Федір Лапій, директор ЦГЗ у 2018-2019 роках Володимир Курпіта, заступник директора Центра економічної стратегії Марія Репко, директор економічних та соціальних програм Центра Разумкова Василь Юрчишин.

За словами заступника міністра Віктора Ляшка, МОЗ України спільно з урядом  робить усе можливе, щоб не допустити коронавірус COVID-19 на територію України, локалізувати вірус у разі занесення і не допустити поширення.

«Усі системи цивільної оборони були переведені в режим підвищеної готовності, включаючи і медичну підсистему. Це означає, що ми визначили госпітальні бази, що прийматимуть потенційних хворих, в аеропортах почали працювати посилені режими санітарно-карантинних підрозділів і окремі бригади екстреної допомоги, що зможуть оперативно доставляти хворих у медичні заклади, в котрих є спеціальні карантинні бокси. Такі установи визначені по всій Україні», — зазначив заступник міністра.

Також Віктор Ляшко підкреслив, що міністерство зараз оцінює потребу в засобах захисту та готується до відповідних закупівель.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що станом на 14 лютого у світі зареєстровано 64 437 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції COVID-19, з них 1383 — летальні.

Крім того, великі авіалінії призупиняють рейси в Китай через спалах коронавірусу.

Нагадаємо, чи може смертельний вірус з Китаю потрапити в Україну

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва