Екс-суддю з Київщини судитимуть за декларування недостовірної інформації

15:35, 18 марта 2020
Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті
Екс-суддю з Київщини судитимуть за декларування недостовірної інформації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурором САП скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишньої судді Вишгородського районного суду Київської області у внесенні завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Про це інформує прес-служба відомства.

«Так, у деклараціях за 2016 – 2018 роки служителька Феміди не вказала фінансові зобов’язання, що виникли у неї внаслідок отримання позики. Зокрема, обвинувачена у декларації за 2016 і 2017 роки не зазначила відомості на загальну суму понад 669 тис. гривень, а за 2018 рік - на понад 659 тис. гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи НАБУ.

На сьогодні обвинувальний акт за ст. 366-1 КК України скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті», — йдеться у повідомленні.

У СА додали, що санкція ст. 366-1 КК України передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Разом з тим повідомляється, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя Вищого антикорупційного суду Віталій Дубас розповів, для чого у кримінальному провадженні потрібна презумпція невинуватості. 

Додамо, суддя-спікер ВАКС Інна Білоус пояснила, чому судді зазвичай не коментують розгляд справ, а також рішення, які приймають.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду