Електронні листки непрацездатності: готується запуск реєстру

21:34, 1 апреля 2020
Стало відомо, що вже зробили Фонд соцстрахування та ПФ.
Електронні листки непрацездатності: готується запуск реєстру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фонд соціального страхування України спільно з Пенсійним фондом України виконали всі необхідні дії щодо запуску Електронного реєстру листків непрацездатності. Про це інформує прес-служба Фонду соцстрахування.

Зокрема:

  • затверджено Протокол про інформаційну взаємодію між Пенсійним фондом України та Фондом соціального страхування України щодо ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього;
  • здійснено тестовий обмін інформацією щодо електронних листків непрацездатності;
  • Пенсійним фондом створено електронні кабінети закладів охорони здоров'я (лікарів), страхувальників (роботодавців) і застрахованих осіб.

Реєстр складається із записів про тимчасову непрацездатність, що створюються автоматично програмними засобами на підставі отриманої інформації. Кожен запис включає відомості про тимчасово непрацездатну особу, унікальний номер випадку непрацездатності, номер, дату (час) реєстрації медичного висновку в електронній системі охорони здоров’я, причину та період непрацездатності, призначений режим лікування, відомості про лікаря, заклад охорони здоров’я та ін.

Лікарняний листок реєструється на підставі створеного лікарем через веб-інтерфейс медичного висновку, який засвідчує тимчасову непрацездатність. Кожен листок непрацездатності має унікальний реєстраційний номер, що формується та присвоюється автоматично.

Роботодавець через електронний кабінет може отримати інформацію про тимчасову втрату працездатності своїх працівників. На підставі зазначених даних страхувальником (роботодавцем) до Фонду соціального страхування України подається заява-розрахунок, за якою ФССУ здійснює виплати матеріального забезпечення (оплата за лікарняними, допомоги по вагітності та пологах).

Міжвідомча робоча група за участі, зокрема, представників Міністерства соціальної політики України, ФССУ, Пенсійного фонду спільно напрацювала проект Порядку видачі та продовження електронних листків непрацездатності. Наразі документ знаходиться на затвердженні в Міністерстві охорони здоров’я України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» вже писала про запровадження електронних лікарняних в Україні

Також нам стало відомо, від чого залежить розмір лікарняних виплат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду