ОГП вимагає покращити умови ув’язнених під час пандемії коронавірусу

20:37, 1 апреля 2020
Офіс Генпрокурора наполягає на дотриманні рекомендацій Ради Європи щодо поводження з ув’язненими та засудженими в умовах пандемії.
ОГП вимагає покращити умови ув’язнених під час пандемії коронавірусу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні регіональні прокуратури вимагають посилити нагляд за дотриманням прав на матеріально-побутове забезпечення і медичне обслуговування осіб, які перебувають в умовах обмеження свободи, під час пандемії коронавірусної інфекції COVID-19. Із відповідним зверненням звернувся заступник Генпрокурора Гюндуз Мамедов, передає прес-служба відомства.

Наразі у закладах Державної кримінально-виконавчої служби України вже введені певні обмеження на період карантину. Зокрема, припинено переміщення між установами виконання покарань та слідчими ізоляторами.

У зв’язку з цим, в окремих установах попереднього ув’язнення Волинської, Дніпропетровської, Херсонської та Хмельницької областей встановлений ліміт наповнення перевищено на 256 осіб. Усього по Україні через заборону етапування до місць відбування покарання загальна кількість ув’язнених в СІЗО збільшилася на майже 530 осіб.

Крім того, Гюндуз Мамедов акцентував увагу на дотриманні рекомендацій Європейського комітету з питань запобігання катуванням Ради Європи щодо поводження з особами, які перебувають в умовах обмеження свободи у період пандемії.

«І персонал, і в’язні перебувають в специфічних умовах. Але захисні заходи не повинні спричиняти нелюдське або принизливе поводження з тими, хто перебуває у місцях несвободи. Доступ до адвоката, до лікаря повинні забезпечуватися за будь-яких обставин і у будь-який час. Всі мають з розумінням ставитися до непростих умов карантину, адже застосовані обмежувальні норми введені задля захисту здоров’я, життя та безпеки», - зазначив заступник Генерального прокурора.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що міністр юстиції Денис Малюська прокоментував, чи є коронавірус у СІЗО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду