Паспорт у смартфоні: Кабмін узаконив електронний документ

18:01, 15 апреля 2020
«Україна – перша у світі держава, де можливо користуватися цифровим паспортом і водночас не пред’являти паперового чи пластикового аналогу», — зазначили у Мінцифрі.
Паспорт у смартфоні: Кабмін узаконив електронний документ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що Уряд схвалив постанову про електронні паспорти у застосунку Дія. Відтепер паспорти у смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових документів. Про йдеться на Facebook-сторінці відомства.

«Зараз понад 17 тис. українців тестують е-паспорти, а вже зовсім скоро вони будуть доступні кожному у мобільному застосунку Дія.

Паспорт у смартфоні дозволить не носити з собою ID-картки та витяги з неї. Якщо у вас немає ID-картки, ми оцифрували закордонний біометричний паспорт, який так само посвідчує вашу особу. Він надає такі ж права і можливості як і паперовий, що діє всередині країни. Кількість українців із закордонними біометричним паспортом значно перевищує кількість власників ID-карток. Це означає, що більше громадян зможуть користуватися е-паспортом для посвідчення своєї особи.

В умовах карантину це стає особливо актуальним, адже е-паспорти можна буде використовувати для посвідчення особи, якщо вас зупинить поліція. А також на пошті, під час отримання посилок, листів та під час придбання алкоголю чи тютюну для підтвердження досягнення повноліття.

По завершенні карантину ви також зможете активно користуватися е-паспортами:

  • під час поїздок залізничним або повітряним транспортом
  • під час медичного обслуговування та банківських операцій
  • під час отримання адміністративних послуг

До речі, Україна – перша у світі держава, де можливо користуватися цифровим паспортом і водночас не пред’являти паперового чи пластикового аналогу.

Наразі користувачами застосунку Дія є вже понад 2,1 млн. українців - завантажуйте і ви. А ще дотримуйтеся карантину та стежте за новинами Мінцифри», — зазначили у міністерстві.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва