Продавали алкоголь: суд стягнув з власниці запорізького кафе 34 тисячі за порушення карантину

12:47, 18 мая 2020
Правопорушниця зазначила в суді, що кафе не працювало, а вона прийшла до приміщення на чергування, алкогольні напої продавала бармен за власною ініціативою.
Продавали алкоголь: суд стягнув з власниці запорізького кафе 34 тисячі за порушення карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя визнав винною у порушенні правил карантину та стягнув 34 тисяч гривень з власниці кафе за роботу під час пандемії короновірусної інфекції (стаття 44-3 КУпАП). Про це повідомляє перс-служба суду.

Правопорушниця зазначила в суді, що кафе не працювало, а вона прийшла до приміщення на чергування, алкогольні напої продавала бармен за власною ініціативою, оскільки товаришувала із відвідувачами раніше та посилалася на провокацію у діях працівників правоохоронних органів.

Однак, оцінивши усі наявні у справі докази, суд прийшов до висновку, що власниця не вжила заходів щодо припинення роботи закладу в частині здійснення прийому відвідувачі, ніяких оголошень з приводу припинення роботи у кафе не було, у приміщенні знаходилась готова їжа та горіло світло. Також судом встановлено відсутність будь-якої активної поведінки з боку поліції, яка б могла виражатися в примушуванні або наполяганні їх обслужити у закладі громадського харчування, який був закритий.

З постановою суду можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за номером справи 331/1138/20.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла,  що Кабмін затвердив Порядок проведення обов’язкової госпіталізації до ізоляторів осіб, які перетнули державний кордон. 

Також ми писали, що суд оштрафував чоловіка за порушення режиму самоізоляції.

Ми також писали, чому тисячі заробітчан не відправляють на обсервацію

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва