Виклик в СБУ та неочікуваний «поворот»: у справі активіста Стерненка з’явилися нові подробиці, фото, відео

11:10, 18 мая 2020
Сергія Стерненка визнали потерпілим у справі щодо вбивства його нападника.
Виклик в СБУ та неочікуваний «поворот»: у справі активіста Стерненка з’явилися нові подробиці, фото, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Активіста Сергія Стерненка, якого звинувачували в убивстві, викликано Службою безпеки України 18 травня для проведення окремих слідчих та процесуальних дій, які на даний момент часу не пов’язані з оголошенням йому про підозру. Про це інформує прес-центр СБУ.

«Служба безпеки України повідомляє, що Сергія Стерненка викликано на 9.00 18 травня для проведення окремих слідчих та процесуальних дій, які на даний момент часу не пов’язані з оголошенням йому про підозру.

Активізація навколо цієї справи в інформаційному полі є нічим іншим, як свідомим намаганням загострити ситуацію в публічній площині та створити додаткові можливості для подальшого тиску на розслідування. Яке, на жаль, не поверне до життя вбиту раніше людину», — сказано у повідомленні СБУ.

Сам активіст впевнений, що його викликали до СБУ для вручення підозри, пише strana.ua.

Зокрема, у цей час під будівлею Головного слідчого управління СБУ на провулку Аскольдовому зібралася акція в підтримку Стерненка, повідомляє «УП». 

Зазначається, що учасниками акції стали понад сотні чоловік. Перед будівлею Управління чергують 30 правоохоронців.

Однак пізніше видання «Страна» розповіла, що Стерненко вийшов з будівлі і заявив, що його визнали потерпілим. Чоловік був впевнений, що його викликали заради вручення підозри, але побачивши акцію протесту, передумали. «Вони сьогодні побачили, що ми своїх не кидаємо», — зазначив він.

Нагадаємо, у 2018 році на одеського активіст Сергія Стерненко було скоєно три замахи, в ході третього, 24 травня загинув нападаючий. Наразі ведеться розслідування загибелі нападника як умисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.

Раніше «Судово-юридична газета»  писала, що Генеральна прокуратура направила кримінальні провадження щодо нападів на громадського активіста Сергія Стерненка в Одесі до Головного слідчого управління СБУ у зв’язку з необхідністю перевірки інформації щодо можливої причетності до нападів представників місцевої влади та поліції. 

Окрім того, справу Стерненка раніше коментувала і Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир