«Все розганяється як «зрада»: Ірина Венедіктова відповіла на докори хейтерів

16:29, 27 марта 2020
Діяльність Ірини Венедіктової на посту глави Офісу Генпрокурора багатьма підноситься громадськості як «зрада».
«Все розганяється як «зрада»: Ірина Венедіктова відповіла на докори хейтерів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Новопризначений Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова піддалася критиці недоброзичливців, а її діяльність на посту глави Офісу генпрокурора багатьма підноситься громадськості як «зрада». Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Все, що я не роблю на сьогоднішній день  це розганяється як «зрада». Для мене важлива думка громадянського суспільства і я ніколи не відвернусь і не промовчу, залишивши в повітрі запитання, які всіх турбують», — написала Венедіктова.

Венедіктова відповіла на кілька «зрад», які часто звучать в її сторону.

«1. Справа Стерненка. Була в підслідності Нацполу. Передана до СБУ за неефективністю. Оскільки це питання було озвучено народним депутатом в залі засідань Верховної Ради України і на нараді з МВС і Нацполом, ми говорили про ефективність діяльності, говорили про підстави і історію питання. Акцент був зроблений на роботі правоохоронців. Саме про це говорили і активісти. Не треба перекручувати інформацію і розганяти як ще один «реванш».

2. «Відсторонення Трепака від справи Гандзюк». По новому розподілу обов‘язків департамент нагляду за спеціальними органами правопорядку переходить під керівництво Симоненка Олексія Юрійовича. За Віктором Миколайовичем залишаються ті важливі справи, які він проводив. Про що ми з ним проговорили сьогодні вранці. І це його рішення, якщо він вирішить відійти. Група прокурорів в справі залишається та ж сама.

3. «Дорогий годинник Генпрокурора». Я подаю декларації дуже багато років. Я свідомо перейшла в публічну площину. І я кожного дня критично оцінюю, що і де я говорю, з ким і як я спілкуюсь, як я виглядаю по суті і по формі. Все продумано до дрібниць. Мені немає чого приховувати. Всі речі, які підпадають під декларування  все задекларовано», — розповіла Венедіктова.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада підтримала постанову № 3227 про призначення Генеральним прокурором Ірини Венедіктової

Пізніше Володимир Зеленський пояснив, чому рекомендував Ірину Венедіктову на посаду Генпрокурора.

Також ми писали, що виконуючий обов'язки Генпрокурора Віктор Чумак опублікував свою заяву про відставку

Додамо, 5 березня Верховна Рада прийняла проект Постанови про висловлення недовіри Генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду