Напади на громадського активіста в Одесі: кримінальні провадження передали СБУ

16:34, 9 октября 2019
ГПУ пояснила українцям цей крок.
Напади на громадського активіста в Одесі: кримінальні провадження передали СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральна прокуратура направила кримінальні провадження щодо нападів на громадського активіста Сергія Стерненка в Одесі до Головного слідчого управління СБУ у зв’язку з необхідністю перевірки інформації щодо можливої причетності до нападів представників місцевої влади та поліції. Про це передає прес-служба ГПУ.

Зазначається, що ці випадки повинні розслідуватись одним органом слідства для забезпечення неупередженого та швидкого розслідування всіх обставин вчинених нападів.

У відомстві нагадали, що Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях щодо фактів нападів на одеського громадського активіста Сергія Стерненка, ще в одному обвинувальний акт щодо підозрюваного нападника спрямовано до суду.

«Так, в одному з проваджень розслідується напад на активіста і нанесення йому тілесних ушкоджень двома особами. В іншому кримінальному провадженні розслідується вбивство одного з нападників і нанесення іншому тілесних ушкоджень. У кримінальному провадженні за фактом нанесення активісту легких тілесних ушкоджень і пошкодження його майна також триває досудове розслідування.

Водночас за фактом нанесення Сергію Стерненку тілесних ушкоджень за допомогою вогнепальної зброї досудове розслідування завершено і обвинувальний акт щодо замаху на умисне вбивство скеровано до Приморського районного суду Одеси.

Напади на Сергія Стерненка також повинні розглядатись в широкому контексті нападів на інших активістів, здійснених в той же період в Одесі.

Генеральна прокуратура буде інформувати суспільство щодо розслідування вказаних резонансних проваджень в рамках закону», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вже писала, Комісія відзвітувала щодо процесу розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів, зокрема, Олешка В., Устименка В., Михайлика О., Стерненка С.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду