Як отримати компенсацію заробітку через коронавірус: покрокова інструкція

18:05, 26 мая 2020
Право на отримання цієї виплати мають усі застраховані особи, тобто кожен працевлаштований.
Як отримати компенсацію заробітку через коронавірус: покрокова інструкція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фонд соціального страхування роз'яснив, як отримати компенсацію втраченого заробітку через пандемію COVID-19. Про це інформує прес-служба відомства.

Відомство в період карантину надає допомогу за додатковими страховими випадку, зокрема, в разі ізоляції від COVID-19.

Зазначено, що право на отримання цієї виплати мають усі застраховані особи, тобто кожен працевлаштований. Така допомога фінансується Фондом у разі самоізоляції під контролем або перебування у спеціалізованих медзакладах для запобігання коронавірусній хворобі, локалізації та ліквідації її спалахів та епідемій.

При цьому винятковою підставою для її нарахування є виданий лікарняний листок із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19-11».

«Щоб отримати від фонду допомогу, необхідно передати отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19-11» своєму роботодавцю», - інформують у Фонді.

Своєю чергою роботодавець на підставі отриманого лікарняного листа оформляє заяву-розрахунок, у якій вказує причину непрацездатності - 11, тобто ізоляція від COVID-19, і передає її до Фонду фінансування. Зробити це можна дистанційно.

При цьому розмір допомоги від Фонду соцстраху по такому листку непрацездатності становить 50% середньої зарплати і не залежить від тривалості страхового стажу працівника. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня, перші п'ять днів оплачуються роботодавцем.

Підкреслюється, що для медичних працівників компенсацію втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19 Фонд здійснює у розмірі 100% середнього доходу і також не залежить від тривалості страхового стажу.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що ВП ВС відхилила апеляційну скаргу колишнього судді, який вимагав змінити формулювання причин звільнення.

Додамо, як діти при затримці зарплати під час карантину.

Також відомо, як захистити свої трудові права під час карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України