На заваді став Facebook: Зеленський розповів, чому звільнив Кабмін Гончарука

14:12, 11 июня 2020
Уряд Гончарука робив реформи заради «лайків» у Facebook: Володимир Зеленський.
На заваді став Facebook: Зеленський розповів, чому звільнив Кабмін Гончарука
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колишній прем’єр-міністр Олексій Гончарук не зміг стати однією командою із депутатами, міністрами та самим Президентом. Окрім того, його оточення реалізовувало реформи «через Facebook», «заради лайків». Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв’ю «УП», розповідаючи, чому був звільнений Гончарук і більшість міністрів. 

Зеленський відзначив, що «дуже довіряв Гончаруку». Однак після призначення молоді міністри «почали загравати перед аудиторією в Facebook».

«Це неправильно. Тому що в країні живуть різні люди і не тільки користувачі Facebook. Вони загравали з цими людьми: ой, як на них подивилися, скільки у них лайків, почалася вся ця історія. 

Деякі міністри це зрозуміли, а деякі не зрозуміли, в чому справа, і реформи робили так, щоби у Facebook сказали їм: "Клас". А що відбувається на вулицях, нікого не цікавить», — розповів Зеленський.

Окрім того, за словами Президента, Гончарук не хотів спілкуватися з медіа: «Тому що вони всі молоді і всі боялися». 

«Не бійся людей, говори з людьми, іди на ефіри, нічого не бійся. Але роби те, що ти повинен робити. Ти не можеш збільшувати тарифи людям не через те, що це популізм. Будеш збільшувати, коли піднімеш їм мінімалку. Хоч трішки зроби щось, якісь реформи, а потім поговоримо про тариф», — навів приклад розмови з Гончаруком Зеленський.

Однак потім розпочався скандал із аудіозаписом, на якому була відтворена розмова Гончарука з Нацбанком.

«Довіра суспільства була підірвана до прем’єра, і у депутатів був мільйон до нього питань… І тому я йому сказав, що вважаю, в уряді багато нормальних міністрів, які можуть працювати», — пояснив Президент.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ відкрила справу через прослушки в кабінеті Олексія Гончарука під час наради з представниками НБУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді