Хворих все більше, а лікарів не вистачає: у Харківській лікарні закликають дотримуватися карантину, фото

12:20, 16 июня 2020
У Харківській області скоро не вистачить лікарень для усіх хворих на коронавірус, число яких продовжує зростати.
Хворих все більше, а лікарів не вистачає: у Харківській лікарні закликають дотримуватися карантину, фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Харкові критично мало лікарів, які згодні працювати із хворими на коронавірус. Проте пацієнти із COVID продовжують інтенсивно надходити. Про це пише професор, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії ХМАПО Володимир Корсунов у «Фейсбук».

Він наголошує, що не так давно у Нових Санджарах люди камінням закидали автобус із евакуйованими, а зараз усі перестали боятися коронавірусу, «побігли до маркетів, ресторанів, пляжів».

Володимир Корсунов зазначив, якщо ріст захворюваності триватиме й далі, а у Харкові не відкриють додаткові лікарні для пацієнтів із коронавірусом, то «годі сподіватися на те, що всіх встигнуть врятувати».

«Бажаю всім здоров'я і знов звертаюся до суспільства. Чому? Мені здається, харків'яни не розуміють, на яку небезпеку наражаються, коли нехтують правилами карантину. Я звертаюся до всіх тих, хто у фейсбуці постить, що COVIDу не існує, або він не страшніше за ГРЗ. До реч,і минуло лише кілька місяців після середньовічного шабашу на Полтавщині, коли били каміннями в буси з евакуйованими з Китаю. Тоді всі волали: "Геть їх від нас, ми не хочемо померти!" Тепер ті, хто волав та кидав каміння, оклигали та побігли до маркетів, ресторанів, пляжів... Як казали у стародавньому Римі: "Від Капітолію до Тарпейскої скелі дорога коротка".

Нажаль, хворих виявляється все більше й більше. Всі вони й досі потрапляють лише до Харківської ОКІЛ, яка кілька місяців поспіль наодинці намагається рятувати життя хворих на COVID-19! У країнах Європи всі лікарі пішли на порятунок хворих, навіть пенсіонери віком за 80 років повернулися працювати у лікарні, попри страшенний ризик для себе. Бо це - професійна етика "гнилої гейропи". А в нас - професійна етика "висококультурного" Харкова, в якому визначені МОЗом лікарні, які отримали обладнання та міліонні пакети НСЗУ (за гроші платників податків), відмовляються брати участь у порятунку співгромадян. Ще навіть кличуть чорнобильців, щоб "відмазатися" від цієї біди. Чорнобильці, агов, чи Ви були такі, як зараз, коли рятували країну у 1986?!

Далі фоторепортаж з відділення інтенсивної терапії КНП ХОР ОБЛАСНА ІНФЕКЦФЙНА ЛІКАРНЯ, де я консультую хворих майже кожен день. Я хочу Всіх попередити, якщо ріст захворюваності на COVID буде тривати, а інші лікарні не відкриють, годі сподіватися на те, що всіх встигнуть врятувати, навіть, якщо ляжуть з Вами поруч. Бережіть себе, люди», — написав він.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні зафіксовано 32 476 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. 

Також у МОЗ пояснили, що спалахи COVID-19 в окремих населених пунктах в Україні часто пов’язані з проведенням свят.

Ми писали, що в Уряді говорять про можливу зміну плану виходу з карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва