Штрафи за п’яні ДТП планують збільшити: законопроект

15:04, 13 июля 2020
На сайті Ради зареєстровано законопроект, який посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП у стані алкогольного сп’яніння.
Штрафи за п’яні ДТП планують збільшити: законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На розгляді в парламенті перебуває законопроект № 2695, який збільшує штрафи за кермування напідпитку та впроваджує штрафи за покидання місця ДТП. Документ важливий, особливо на фоні останніх подій та смертельного ДТП на Столичному шосе 12 липня. Про це повідомив міністр  внутрішніх справ Арсен Аваков під час традиційної селекторної наради під головуванням Президента України Володимира Зеленського, передає Офіс Президента.

Зокрема, проект закону № 2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху» посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Законопроект збільшує штрафи за кермування напідпитку, впроваджує штрафи за покидання місця ДТП, а також зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності. Ухвалення цього законопроекту також сприятиме запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, більш стриманій і виваженій поведінці водіїв на дорогах і, як наслідок, приведе до зменшення кількості ДТП, зауважив Арсен Аваков.  

«ДТП на Столичному шосе поблизу Києва – останній страшний приклад недбальства й безвідповідальності деяких водіїв. Загинуло двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються наші лікарі. І це – не перша аварія, спричинена цим водієм. Цей законопроект надзвичайно важливий. Законодавча відповідальність за такі випадки – це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини й кожного українця», — наголосив Зеленський.

Терміновість ухвалення цього законопроекту викликана кількістю порушень і тяжких ДТП, спричинених водіями у стані алкогольного сп'яніння, легкістю уникнення ними відповідальності.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про смертельне ДТП 12 липня під Києвом, в результаті якого загинуло 4 людини, двоє із них — діти.

Раніше ми писали, що в МВС пропонує арештовувати водіїв за нетверезе водіння автомобіля

Додамо, Президент відмінив кримінальну відповідальність за керування авто напідпитку. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду