Справа «Черкаського Євромайдану»: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю

11:01, 16 июля 2020
Правоохоронець повідомив одному із семи затриманих та доставлених до відділку громадян про підозру у нібито вчинені масових заворушень та захоплені державних будівель.
Справа «Черкаського Євромайдану»: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Державного бюро розслідувань , а саме Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, повідомили про підозру начальнику відділення одного з відділів поліції ГУ Нацполції в Черкаській області. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Як установило слідство, 24 січня 2014 року підозрюваний, перебуваючи на посаді слідчого Смілянського міськвідділу УМВС України в Черкаській області, повідомив одному із семи затриманих та доставлених до відділку громадян про підозру у нібито вчинені масових заворушень та захоплені державних будівель.

«Насправді потерпілий не вчиняв жодних кримінальних правопорушень та під час акції протесту знаходився неподалік від приміщення Черкаської облдержадміністрації», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронець підозрюється у виконанні явно злочинного наказу та притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаному зі штучним створенням доказів (ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Відомо, що за результатами розслідування слідчих ДБР до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишніх суддів Соснівського районного суду міста Черкаси, які постановили завідомо неправосудні ухвали відносно 17 учасників Черкаського Євромайдану.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР повідомило про підозру двом колишнім суддям Соснівського районного суду міста Черкаси.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва