Зміна правил на ринку електроенергії: Енергоатом отримав більше можливостей

16:40, 5 августа 2020
50% електроенергії буде спрямовано на потреби населення.
Зміна правил на ринку електроенергії: Енергоатом отримав більше можливостей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Кабінеті Міністрів України внесли зміни до Положення щодо покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії. «Енергоатом» тепер зможе продавати на рику 40% своєї електроенергії. Відповідну постанову ухвалили 5 серпня на під час засідання уряду.

«Ми намагаємося врегулювати кризову ситуацію енергетики та збалансувати ринок. Збільшиться обсяг електроенергії, який державні компанії «Енергоатом» та «Укргідроенерго» зможуть продавати за двосторонніми договорами на інших сегментах ринку. 50% електроенергії буде спрямовано на потреби населення – це 1 копійка за кіловат, при цьому «Енергоатом» отримає можливість реалізовувати практично 40% електроенергії за ринковими умовами. Завдяки цьому підприємству може стати більш конкурентоспроможним», – прокоментував Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадуємо, нині «Енергоатом» продає за фіксованими цінами 90% електроенергії. Постанова змінює цю ситуацію. «Укргідроенерго» продає 30% від обсягу відпуску електричної енергії на ГЕС ДП "Гарантований покупець" за ціною 10,0 грн/МВт.год, решта виробленої електричної енергії продається на різних сегментах ринку за ринковими умовами.

До слова, Кабмін прийняв низку кадрових рішень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про справу щодо розкрадання в Енергоатомі та СхідГЗК.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде