Україна виходить з трьох угод СНД

17:15, 2 сентября 2020
Припиняють діяти угоди в галузі ветеринарії, санітарної охорони територій держав та карантину рослин.
Україна виходить з трьох угод СНД
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час засідання уряду, 2 вересня, було ухвалено ріешння про вихід України з трьох угод СНД. Про це йдеться у проекті постанови про денонсацію, повідомляють на сайті уряду.

«Проектом постанови пропонується вийти з Угоди про співробітництво у галузі ветеринарії, Угоди про співробітництво в галузі санітарної охорони територій держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав та Угоди про створення Координаційної ради з карантину рослин держав-учасниць СНД», – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зазначимо, що при виході України з угоди про співробітництво в галузі ветеринарії між країнами застосовуватимуться двосторонні сертифікати за для безперебійного експорту-імпорту живих тварин та продукції тваринного походження до держав-учасниць СНД.

Науково-методичне керівництво, координація дослідних робіт, які проводяться сторонами в області санітарної охорони території, а також розробка спільно з відповідними державними санітарно-епідеміологічними службами і науково-дослідними інститутами нормативних документів, інструкцій і рекомендацій з питань санітарної охорони території здійснюється Науково-дослідним протичумним інститутом «Мікроб» РФ, що не відповідає національним інтересам України.

Третю угоду про створення Координаційної ради з карантину рослин країн-учасниць СНД, розробили з урахуванням основних положень Угоди про співробітництво у сфері карантину рослин від 13 листопада 1992 року, до якої Україна не приєдналася. Припинення цієї угоди не позначиться на економіці держави та її економічними відносинами з країнами СНД.

Нещодавно Україна вийшла з 7 міжнародних договорів, укладених у рамках СНД.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про те, як депутати взялися рятувати вітчизняне машинобудування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді