Жорстоко побив порушників: під Києвом патрульного копа підозрюють у катуванні

16:59, 13 апреля 2021
Повідомлено про підозру працівнику патрульної поліції на Київщині за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством.
Жорстоко побив порушників: під Києвом патрульного копа підозрюють у катуванні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Київщині підозрюють працівника патрульної поліції у безпідставному застосуванні сили до трьох громадян. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Прокурорами спеціалізованого підрозділу з протидії катуванням Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру працівнику патрульної поліції на Київщині за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством, застосуванням спеціальних засобів та болісними й такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями (ч. 2 ст. 365 КК України).

За даними слідства, наприкінці серпня 2020 року працівник патрульної поліції Головного управління Нацполіції в Київській області прибув за викликом щодо гучної музики, яка лунала з автомобіля. Під час словесної суперечки правоохоронець почав застосовувати фізичну силу до потерпілих, яка явно не була виправдана їх поведінкою та характером можливого правопорушення. Не представившись та не повідомивши про свій намір застосувати силу, поліцейський збив одного з потерпілих з ніг і, заламуючи йому руку за спину, завдав удар в плече, спричинивши тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

У подальшому патрульний застосував силу ще до двох осіб. Одного з них, одягнувши в кайданки, силоміць затягнув до службового автомобіля на заднє сидіння та завдав ударів, у тому числі головою в обличчя, спричинивши численні тілесні ушкодження.

За результатами виїзду на місце поліцейськими були складені протоколи стосовно потерпілих про адміністративні правопорушення за фактами порушення правил дорожнього руху; керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння; дрібного хуліганства та злісної непокори законному розпорядженню або вимозі поліцейського (ст.ст. 124, 130, 173, 185 КУпАП). Проте, постановами судів ці адміністративні провадження були закриті у зв’язку з відсутністю подій та складу адміністративних правопорушень зі сторони потерпілих.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що двом бойовикам заочно вже повідомляли про підозру за тортури в підпільній в’язниці «Ізоляція».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області