«АСВП все не злітає»: приватні виконавці поскаржились на роботу системи

11:52, 4 июня 2021
Асоціація приватних виконавців закликає керівництво Міністерство юстиції та НАІС докласти зусиль для забезпечення повноцінної роботи АСВП.
«АСВП все не злітає»: приватні виконавці поскаржились на роботу системи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Асоціація приватних виконавців України повідомила, що вже два місяці Автоматизована система виконавчого провадження (АСВП) працює на новій UnityBase 64 (UB64) платформі, але приватні виконавці продовжують зіштовхуватись зі старими проблемами системи. Відповідна заява з’явилась у пресслужбі АПВУ.

«Хоча ДП Національні інформаційні системи, що монопольно адмініструють АСВП, обіцяло зовсім інший рівень роботи АСВП після переведення її на більш потужну платформу.

«Неодноразово, ще до оновлень, звертався до НАІС з проханням зробити шаблони карток боржника і стягувача. Обіцяли врахувати при наступних оновленнях, але так і не врахували, - розповів про недоліки роботи АСВП приватний виконавець Крегул Іван. - При оголошенні в розшук транспортних засобів дублюються в постанову дані боржника та дані про ТЗ. Після оновлення з пошуку по юридичних особах забрали "містить". Тепер нереально робити пошук юридичних осіб стягувачів чи боржників. При реєстрації відкриття необхідно заповнити поле – «боржнику добровільно виконати».

АПВУ вчергове публічно закликає керівництво Міністерство юстиції України та НАІС докласти зусиль для забезпечення повноцінної роботи АСВП», — сказано у повідомленні.

«АСВП – це головний біль українських виконавців та ручник для швидкої реалізації виконавчих дій. АПВУ вважає, що НАІС має або належно адмініструвати систему, або Мін’юст має позбавити НАІС монопольного права на таке адміністрування. Держава і приватні виконавці сплачують немалі гроші за користування системою і за ці гроші ми хочемо отримувати відповідний продукт. Не можете його забезпечити – уступіть місце тим, хто це може зробити», - заявив голова АПВУ Віталій Чепурний.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що оприлюднили проект Кодексу професійної етики приватних виконавців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва