У Києві поліцейські затримали домушників

23:45, 14 июня 2021
Двом затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.
У Києві поліцейські затримали домушників
Источник фото: npu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У столиці викрили квартирних крадіїв. Переконавшись у відсутності господарів, зловмисники проникли до приміщення та викрали їх особисті речі. Однак втекти з викраденим спільникам не вдалося, оскільки на них вже чекали правоохоронці. За скоєне затриманим загрожує до шести років ув’язнення. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Оперативники затримали п’ятьох іноземців-спільників відразу після вчинення злочину, коли ті намагалися втекти з викраденим майном.

Правоохоронці встановили, що чоловіки, переконавшись в тому, що господарів немає вдома, троє з них залишились на вулиці спостерігати за навколишньою обстановкою, а двоє – пішли до квартири. За допомогою інструментів вони зламали замок вхідних дверей та проникли до приміщення, звідки викрали особисті речі власників.

Під час поверхневого огляду поліцейські вилучили у спільників гроші в іноземній та державній валюті, золоті та срібні ювелірні вироби, парфуми тощо. Окрім того, поліцейські вилучили знаряддя вчинення злочину, а саме інструменти та рукавчики.  Фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вони – уродженці іншої держави, 1972 - 1990 років народження.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до шести років позбавлення волі. Двом затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Стосовно інших фігурантів вирішується питання щодо їх правового статусу. Окрім того, працівники поліції перевіряють причетність зловмисників до скоєння аналогічних правопорушень на території столиці.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одесі чоловік скоїв розбійний напад на працівницю торговельного закладу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.   

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси