Справа експосадовця Харківської ОДА: є нові деталі

20:43, 1 октября 2021
ВАКС стягнув у дохід держави 100 тисяч грн застави, внесеної за експосадовця Харківської ОДА.
Справа експосадовця Харківської ОДА: є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 1 жовтня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора САП та змінила експосадовцю Харківської обласної державної адміністрації запобіжний захід із застави на тримання під вартою. Обвинуваченого взяли під варту у залі суду, передає офіційний сайт ВАКС.

Строк тримання під вартою рахувати з дня його фактичного затримання та до 29 листопада 2021 року включно.

Суд також постановив звернути у дохід держави частину застави в розмірі 100 000 гривень, яку вніс 07 серпня 2020 року заставодавець за обвинуваченого (ухвала слідчого судді ВАКС від 06.08.2020 року).

Колегія суддів також призначила обвинуваченому нову заставу у розмірі 737 750 гривень.

У разі внесення застави на нього покладаються такі обов’язки: прибувати до прокурора та суду за першим викликом; не відлучатися із Харківської області без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у обвинувальному акті у даному кримінальному провадженні, окрім своїх захисників, слідчих, детективів, прокурорів, суду; утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілим, зазначеними в обвинувальному акті та реєстрі матеріалів досудового розслідування; здати на зберігання до відповідних органів Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, які надають право виїзду з України та в’їзду в Україну; носити електронний засіб контролю.

Строк дії обов`язків у разі внесення застави – два місяці з моменту звільнення з-під варти внаслідок внесення застави.

Нагадаємо, колишнього чиновника Харківської обласної державної адміністрації обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Також «Судово-юридична газета» писала про розтрату коштів: САП оскаржить виправдувальний вирок керівнику «Державної зернової корпорації».

Додамо, що на Сумщині затримали пожежника, який намагався викинути отриманий хабар у вікно.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва