Кабмін провів засідання: які рішення прийняли

20:53, 12 апреля 2022
Під час засідання уряд прийняв низку рішень.
Кабмін провів засідання: які рішення прийняли
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України провів чергове засідання, на якому розглянули низку питань. Про це в Телеграм написав представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

—  Схвалено проєкт Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів». Він спрямований на приведення положень законодавчих актів України у відповідність до норм міжнародного права, у тому числі і Римського статуту, та встановлення кримінальної відповідальності за основні злочини за міжнародним правом (геноцид, агресія, злочини проти людяності та воєнні злочини).

—  Врегульовано порядок здійснення оборонних та публічних закупівель, вартість яких є меншою 50 тисяч гривень, в умовах воєнного стану. Передбачено, що замовник може здійснювати відповідні закупівлі з використанням електронної системи закупівель, у тому числі з використанням електронних каталогів. У разі здійснення таких закупівель без використання електронної системи замовник не вносить інформацію про такі закупівлі до річного плану та не оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи.

—  Розширено перелік осіб, які під час служби, трудової та іншої діяльності, а також внаслідок проживання на відповідній території, отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання, перебуваючи безпосередньо в районах проведення бойових дій або у районах, що піддавались іншим військовим нападам, в частині забезпечення їх технічними та іншими засобами реабілітації. Спрощено процедури подання та розгляду документів для протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями, що відсутні в Україні.

—  Спрямовано залишки коштів спеціального фонду державного бюджету на загальну суму 540 899,4 тис. гривень на програми «Керівництво та управління у сфері агропромислового комплексу», «Проведення інвентаризації земель та оновлення картографічної основи Державного земельного кадастру».  «Заходи з будівництва прикордонних інспекційних постів та покращення доступу сільськогосподарських МСП до експортних ринків». Виділено Міністерству фінансів 2 326 382,22 тис. гривень на надання фінансової державної підтримки відповідно до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва.

—  Унормовано у відповідності до вимог чинного законодавства України питання випуску облігацій внутрішньої державної позики «Військові облігації» протягом періоду воєнного стану.

—  Впроваджено процедуру тимчасової реєстрації  у період дії воєнного чи надзвичайного стану тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки та інших механізмів. Зокрема, суттєво скорочено перелік документів для реєстрації машин, та передбачено, що огляд машин здійснюватиметься державними інспекторами за можливості. Також встановлено, що прийняття заяв щодо реєстрації здійснюватиметься за принципом екстериторіальності.

—  Встановлено обов’язок замовника оприлюднювати в електронній системі публічних закупівель повідомлення про закупівлю товарів, робіт і послуг для задоволення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного часу. У відповідному повідомлення має зазначатись найменування та ідентифікаційний код замовника, назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником, ціна товару за договором на закупівлю та дата укладення договору про закупівлю.

—  Дозволено представникам військових адміністрацій та представникам місцевих органів виконавчої влади засвідчувати факт перевезення АТ «Укрпошта» або залученими АТ суб’єктами господарювання майна вітчизняних суб’єктів господарювання або продовольчих товарів на свою території шляхом підписання товарно – транспортних накладних за формою визначеною АТ «Укрпошта».

—  Збільшено на 200 200 тис. гривень обсяги видатків розвитку за програмою «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» з метою закупівлі обладнання для надання невідкладної та екстренної допомоги у лікарнях України пацієнтам, які постраждали внаслідок війни.

—  Виділено 200 000 тис. гривень Міністерству економіки для надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці на нову програму «Надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні».

—  Виділено 30 935,65 тис. гривень Міністерству у справах ветеранів для надання одноразової грошової допомоги членам сімей 3 осіб, які загинули (померли) під час участі в АТО, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, та 44 особам, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в зазначених операції та заходах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області