ВАКС оголосив вирок гендиректору держпідприємства, який намагався підкупити керівника Державного агентства з управління зоною відчуження

12:02, 1 июня 2022
Посадовець передав 210 тисяч гривень керівнику ДАЗВ за погодження призначення йому щоквартальної та річної премій у сумі понад 430 тисяч гривень.
ВАКС оголосив вирок гендиректору держпідприємства, який намагався підкупити керівника Державного агентства з управління зоною відчуження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 1 червня 2022 року, у Вищому антикорупційному суді оголошено вирок, яким генерального директора державного підприємства визнано винуватим у наданні 210 тисяч гривень неправомірної вигоди тимчасово виконуючому обов’язки голови Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ). Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Генерального директора було викрито у квітні 2020 року детективами НАБУ спільно з ГУБКОЗ СБУ за процесуального керівництва прокурорів САП.

«В рамках досудового розслідування встановлено, що посадовець передав 210 тисяч гривень керівнику ДАЗВ за погодження призначення йому щоквартальної та річної премій у сумі понад 430 тисяч гривень.

Суд погодився з доводами, наведеними прокурором САП в ході судового розгляду, та визнав гендиректора підприємства винуватим за ч.4 ст.369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі)», — йдеться у повідомленні.

За вироком суду вказаній особи призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення в суді апеляційної інстанції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду