Чи можна покладати обов’язки на іншого працівника під час простою за такою посадою та здійснювати за це оплату: роз’яснення НАДС

09:57, 15 июня 2022
У НАДС зазначили, що покладати обов’язки на іншого працівника за посадою на якій виник простій недоцільно.
Чи можна покладати обов’язки на іншого працівника під час простою за такою посадою та здійснювати за це оплату: роз’яснення НАДС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство України з питань державної служби пояснило, чи можна покладати обов’язки на іншого працівника під час оголошення простою за такою посадою та здійснювати за це оплату. Про це йдеться у пресслужбі НАДС.

«Відповідно до статті 34 КЗпП України простій - це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

Тобто простій передбачає зупинення роботи з об’єктивних причин та тимчасове припинення виконання посадових обов’язків. Таким чином, покладати обов’язки на іншого працівника за посадою на якій виник простій недоцільно.

У разі, якщо суб’єктом призначення приймається рішення про необхідність покладання посадових обов’язків за посадою щодо якої оголошено простій на іншого працівника виплата за додаткове навантаження здійснюється відповідно до частини третьої статті 52 Закону України «Про державну службу», — сказано у повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у НАДС роз’яснили особливості роботи органів державної влади під час воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду