Комітет Ради вимагає звільнення керівника Держпродспоживслужби: назвали причину

18:10, 9 июля 2022
У Комітеті зазначили, що надходять систематичні скарги аграріїв на роботу представників ДПСС.
Комітет Ради вимагає звільнення керівника Держпродспоживслужби: назвали причину
Джерело фото: rada.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань аграрної та земельної політики вимагає звільнення керівника Держпродспоживслужби. Про це заявив голова Комітету Олександр Гайду після засідання Комітету 8 липня, передає офіційний сайт Парламенту.

За його словами, причина рішення - систематичні скарги аграріїв на роботу представників ДПСС та відсутність реакції керівництва служби на ці випадки.

«Фактично сьогодні ДПСС замість того, аби сприяти роботі аграріїв, її нівелює, - зазначив Олександр Гайду. - Йдеться про перешкоджання господарській діяльності у рибній галузі, невмотивовані відмови в реєстрації сільгосптехніки, відсутність вушних бирок для тварин за наявності державного підприємства, яке може їх виробляти. Через це немає контролю за станом здоров’я тварин та відповідно якістю продукції. Є також проблема відсутності ветлікарів. У той же час служба продовжує проводити тривалі процедури по забору крові тварин, що затягують час, забирають кошти у фермерів, які й так нині у скрутній ситуації. Так, ДПСС має контролювати, але ніяк не заважати!»

За підсумками засідання Комітету депутати ухвалили рішення звернутися до уряду із проханням про звільнення керівника Держпродспоживслужби, а також наголосили на тому, що координувати ДПСС має МінАПК, адже тільки Міністерство агрополітики в нинішніх умовах зможе якісно та ефективно забезпечити діяльність цього органу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва