Байден и Зеленский провели пресс-конференцию: главные заявления

00:41, 22 декабря 2022
Лидеры стран сделали ряд заявлений.
Байден и Зеленский провели пресс-конференцию: главные заявления
Фото: washingtonpost.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Украины Владимир Зеленский и глава США Джо Байден в среду, 21 декабря, провели совместную пресс-конференцию, на которой они сделали ряд заявлений.

Что сказал Байден:

- Я хочу сказати вам пане президенте Зеленський, щоб всі люди в Україні знали, що кожен крок цього шляху американці будуть разом з вами, настільки довго, настільки буде потрібно.

- Понад 50 держав зобов’язались передати майже 2000 одиниць танків та іншої військової техніки, понад 800 артилерійських систем, понад два мільйони артилерійських снарядів і понад 50 сучасних реактивних систем залпового вогню… Разом ми надали мільярди доларів фінансової підтримки, щоб уряд України міг і далі надавати послуги

- Пане Зеленський, ви чітко показали, що шукаєте справедливого миру. Він (Путін, - ред) не хоче миру. Ми бачимо, що Путін не хоче зупинити цю жахливу війну

- Він (Путін, - ред) зазнає провалу. Він вже його зазнав. Українці не сприймуть його – і він це знає. Важливо, щоби він і всі інші бачили, що ми об'єднані.

- Удари по критичній цивільній інфраструктурі є тяжкими. Ми вже наближаємося до Нового року. Дуже важливо для американського народу і всього світу почути від вас, пане президенте, про необхідність, щоб ми разом були і підтримували вас у 2023 році

- Якраз є 300-денна позначка: 300 днів від непровокованого, несправедливого широкомасштабного нападу на народ України. Триста днів народ України показує Росії і всьому світу свою сталеву сутність і незламну впевненість у боротьбі за свою країну. Я скажу всьому народу України – ви продемонстрували свою рішучість і стійкість перед імперіалістичними апетитами країни, яка вважала, що зможе вас завоювати. Їм це не вдалося. А ви вистояли і ведете боротьбу.

Что сказал Зеленский:

- Що таке справедливий мир – дуже філософське запитання. А чи є справедлива війна? Для нас всіх по-різному мир справедливий. Для мене як для президента справедливий мир – це ніяких компромісів щодо нашої землі і територіальної цілісності, нашого суверенітету. Це найголовніше. Відшкодування всіх тих збитків, яких завдала російська агресія.

- Ви знаєте, як у нас батьки втрачають своїх синів на фронті або своїх доньок, які були медсестрами. А що для них справедливий мир? Для них всі ці гроші – ніщо, їх не цікавлять ніякі відшкодування. Все, чим вони живуть, це помста. Вони живуть помстою. Тому це велика трагедія в цілому війна. І чим довше йде ця війна, ця агресія РФ, тим більше буде таких батьків, які будуть жити помстою. Бо іншого сенсу для них жити немає. Я знаю таких людей.

- Немає ніякого справедливого миру у війні, яку нам принесли ці, навіть не можу знайти культурне слово, ці нелюди

- Ми маємо пройти цю зиму, ми маємо захисти наших людей. Ключове гуманітарне питання - питання виживання.

Напомним, что американский лидер со своей женой Джилл Байден встретил Зеленского у дверей Белого дома. 

Затем они начали переговоры в Овальном кабинете. 

Также США выделяют Украине очередной пакет военной помощи, который включает систему ПВО Patriot. 

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська