Байден та Зеленський провели пресконференцію: головні заяви

00:41, 22 грудня 2022
Лідери країн зробили низку заяв.
Байден та Зеленський провели пресконференцію: головні заяви
Фото: washingtonpost.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський та глава США Джо Байден у середу, 21 грудня, провели спільну пресконференцію, на якій вони зробили низку заяв.

Що сказав Байден:

- Я хочу сказати вам пане президенте Зеленський, щоб всі люди в Україні знали, що кожен крок цього шляху американці будуть разом з вами, настільки довго, настільки буде потрібно.

- Понад 50 держав зобов’язались передати майже 2000 одиниць танків та іншої військової техніки, понад 800 артилерійських систем, понад два мільйони артилерійських снарядів і понад 50 сучасних реактивних систем залпового вогню… Разом ми надали мільярди доларів фінансової підтримки, щоб уряд України міг і далі надавати послуги

- Пане Зеленський, ви чітко показали, що шукаєте справедливого миру. Він (Путін, - ред) не хоче миру. Ми бачимо, що Путін не хоче зупинити цю жахливу війну

- Він (Путін, - ред) зазнає провалу. Він вже його зазнав. Українці не сприймуть його – і він це знає. Важливо, щоби він і всі інші бачили, що ми об'єднані.

- Удари по критичній цивільній інфраструктурі є тяжкими. Ми вже наближаємося до Нового року. Дуже важливо для американського народу і всього світу почути від вас, пане президенте, про необхідність, щоб ми разом були і підтримували вас у 2023 році

- Якраз є 300-денна позначка: 300 днів від непровокованого, несправедливого широкомасштабного нападу на народ України. Триста днів народ України показує Росії і всьому світу свою сталеву сутність і незламну впевненість у боротьбі за свою країну. Я скажу всьому народу України – ви продемонстрували свою рішучість і стійкість перед імперіалістичними апетитами країни, яка вважала, що зможе вас завоювати. Їм це не вдалося. А ви вистояли і ведете боротьбу.

Що сказав Зеленський:

- Що таке справедливий мир – дуже філософське запитання. А чи є справедлива війна? Для нас всіх по-різному мир справедливий. Для мене як для президента справедливий мир – це ніяких компромісів щодо нашої землі і територіальної цілісності, нашого суверенітету. Це найголовніше. Відшкодування всіх тих збитків, яких завдала російська агресія.

- Ви знаєте, як у нас батьки втрачають своїх синів на фронті або своїх доньок, які були медсестрами. А що для них справедливий мир? Для них всі ці гроші – ніщо, їх не цікавлять ніякі відшкодування. Все, чим вони живуть, це помста. Вони живуть помстою. Тому це велика трагедія в цілому війна. І чим довше йде ця війна, ця агресія РФ, тим більше буде таких батьків, які будуть жити помстою. Бо іншого сенсу для них жити немає. Я знаю таких людей.

- Немає ніякого справедливого миру у війні, яку нам принесли ці, навіть не можу знайти культурне слово, ці нелюди

- Ми маємо пройти цю зиму, ми маємо захисти наших людей. Ключове гуманітарне питання - питання виживання.

Раніше ми писали, що американській лідер зі своєю дружиною Джилл Байден зустрів Зеленського біля дверей Білого дому.

Потім вони розпочали переговори в Овальному кабінеті. 

Також відомо, що США надають Україні черговий пакет військової допомоги, до якого увійшла система ППО Patriot. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська