Суд ЄС залишив в силі санкції проти російського телеведучого Дмитра Кісельова

16:35, 15 червня 2017
На сьогоднішній день в цей список включені 150 громадян Росії і України і 37 організацій.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейський суд юстиції загальної юрисдикції 15 червня в Люксембурзі залишив в силі обмежувальні заходи ЄС щодо глави російського інформаційного агентства «Росія сьогодні» Дмитра Кісельова, введені у зв'язку з ситуацією в Україні.

Про це повідомила прес-служба суду, передає ТАСС.

«Європейський суд юстиції визнав обґрунтованими обмежувальні заходи Ради ЄС щодо пана Кісельова», — повідомили в прес-службі.

Дмитра Кісельова внесли 21 березня 2014 року у другу редакцію «чорного» списку фізичних осіб Росії і України, яким ЄС закрив доступ на свою територію і заборонив користуватися будь-якими фінансовими активами в банках Євросоюзу.

На сьогоднішній день в цьому списку знаходяться 150 громадян Росії і України і 37 організацій. Вхідні в «чорний» список юридичні особи — це органи влади та військові структури так званих «ДНР» і «ЛНР».

Позов Дмитра Кісельова до Ради ЄС був прийнятий до розгляду Європейським судом юстиції 22 травня 2015 року. Згідно з опублікованими судом позовної позиції, захист Дмитра Кісельова, зокрема, відзначала, що «для надання активної підтримки державної політики людина повинна мати більший ступінь впливу, ніж просте вираження своїх журналістських поглядів».

Також адвокати Дмитра Кісельова відзначили, що Рада ЄС не надала необхідну інформацію для забезпечення легального права на захист, оскільки висунуті звинувачення «сформульовані надмірно розпливчасто».

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області