У Китаї пригрозили збити літак із Ненсі Пелосі, якщо вона полетить на Тайвань, — ЗМІ

20:50, 30 липня 2022
Пентагон стурбований тим, що Китай сприйме подорож глави конгресу США Пелосі на Тайвань як вторгнення, повідомляє Politico.
У Китаї пригрозили збити літак із Ненсі Пелосі, якщо вона полетить на Тайвань, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі вирушила у поїздку країнами Азії. В останні кілька днів ЗМІ писали, що під час візиту Пелосі може відвідати Тайвань, і ці чутки посилили напруженість між США та Китаєм.

Китай неофіційними каналами попереджав США про «серйозні наслідки» такого візиту, писало видання Financial Times.

Вранці літак Пелосі вилетів з авіабази Ендрюс у штаті Меріленд. За польотом на сервісі FlightRadar24 у прямому ефірі стежили близько 60 тисяч людей.

Наголошується, що спікера охороняє ударна група Військово-морського флоту США на чолі з авіаносцем "Рональд Рейган". Також повідомлялося, що борт із Пелосі вилетів з авіабази Ендрюс і здійснив посадку в аеропорту Гонолулу, штат Гаваї.

Літак поки що зник із радарів. Flightradar24 пише, що це через те, що борт поза зоною покриття, або вже приземлився.

Тим часом Пентагон стурбований тим, що Китай сприйме поїздку глави конгресу США Пелосі на Тайвань як вторгнення - зазначається, що влада Піднебесної пригрозила США непередбачуваними наслідками, аж до знищення літака, і почали перекидати військову техніку в провінцію Фуцзянь, яка межує з Тайванем. Про це повідомляє сайт Politico.

І хоча Пелосі та її пресслужба все ще не підтверджують, чи відбудеться цей візит, у разі її прильоту до Тайваню Пелосі стане найвищим американським політиком, який відвідав Тайвань за останні 25 років. Слідкувати за перебігом польоту американського політика можна за допомогою Flightradar24.

Раніше ми писали, що в рамках військових навчань Китай тимчасово закрив Тайванську протоку і перекидає РСЗВ PHL-16 з дальністю стрілянини до 220 км у провінцію Фуцзянь, найближчу до Тайваню територію материкового Китаю, яка розташована лише за 120 км від острова.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден та його китайський колега Сі Цзіньпін 28 липня провели тривалу та відверту дискусію про Тайвань, оскільки напруженість між Вашингтоном та Пекіном наростає, повідомляє CNN.

Тайванське питання виявилося одним із найспірніших. Це питання перетворилося на серйозну точку конфлікту, оскільки офіційні особи США побоюються неминучого кроку Китаю на острів, а потенційний візит спікера палати представників Ненсі Пелосі викликає занепокоєння з Пекіна.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду